POGOSTA VPRAŠANJA

Preberite si najbolj pogosta vprašanja, ki se pojavljajo pri izdelavi spletnih strani, dizajniranju spletne strani, SEO optimizaciji in več.

Brezplačni posvet je sestanek v živo ali online, kjer se na kratko pogovorimo o vašem projektu oz. podjetju, kakšne želje imate in kakšno ponudbo vam lahko ponudimo.
Tudi v primeru, da se za nas ne odločite vam ponudimo nekaj koristnih nasvetov glede vaše spletne strani in marketinške strategije.

Ne, v primeru, da kljub skupnemu kratkemu sestanku ne želite sodelovati z nami, se tukaj naša skupna pot konča. Ne zaračunamo vam niti 1 centa in vse nasvete, ki ste jih pridobili lahko odnesete s seboj :).

Čas izdelave spletne strani je odvisen od zahtevnosti spletne strani in od tega kolikor se vam dejansko mudi. Drugi dejavniki, ki tudi veliko vplivajo so pa seveda predhodni dizajn (če obstaja), ali že imate logotip, ali imate gostovanje in domeno že zakupljeno, koliko popravkov bo potrebno narediti itd. Vedno pa se potrudimo maksimalno, da je spletna stran izdelana čimprej.

Seveda, naše spletne strani so narejene na WordPressu. Namestimo tudi vtičnike, ki omogočajo preprosto urejanje spletne strani. Vse skupaj vam predstavimo in nato pomagamo, kadar kaj ne gre skozi.

Cena spletne strani se začne pri 199€ stane pa lahko tudi nekajkrat več. Vse je odvisno od zahtevnosti spletne strani, števila podstrani in drugih dodatnih storitev. Najbolje je, da rezervirate svoj neobvezujoč, brezplačni posvet in pridobite okvirno ponudbo. 

V primeru, da vam spletna stran ne dela, najprej urgentno analiziramo in odkrijemo napako nato pa jo v najkrajšem roku odpravimo. V primeru, da se je to zgodilo po naši krivdi nosimo 100% odgovornost in seveda ne računamo nič. V primeru, da je razlog tuj se izda račun glede na količino dela.

Vašo staro spletno stran najprej dobro analiziramo. Ugotovimo kje so pomankljivosti in nato skupaj določimo kaj bomo odpravili. V primeru, da želite le pohitriti vašo spletno stran je to seveda mogoče brez, da bi spreminjali celoten dizajn. Kot pri vseh ostalih storitvah jih, po vaši odobritvi, naredimo in vas nato sproti obveščamo o napredku.

Po končanem projektu vam nudimo 2-mesečno garancijo na izdelano stran. Po tem roku skoraj gotovo ne bo težav. Seveda v primeru, da se kaj zalomi po naši krivdi nudimo 100% odgovornost in to tudi nemudoma odpravimo.

Vzdrževanje spletne strani je prav tako pomembno kot vzdrževanje avtomobila – v primeru, da se zanemari se tudi pokažejo posledice. Nudimo vzdrževanje, kjer vašo spletno stran 1x mesečno preverimo, da ni nikakršnih virusov, zlorab ali drugih vdorov. Hkrati posodobimo naložene vtičnike in druge zadeve, ki bi lahko upočasnjevali vašo spletno stran.

Domena je ime vaše spletne strani vključno s končnico. Ime domene je lahko npr. OptiBull.si, medtem, ko je OptiBull.slo povsem druga domena. Pod to domeno Google in ostali brskalniki najdejo vaše spletno mesto. Je pravzaprav temelj vaše spletne strani.

Domeno je potrebno žal plačati, in plačuje se tudi vsako leto. Ponavadi pa celoletni znesek za domeno ne znese več kot 15€. Seveda pa je vse odvisno od domene, ki jo želite imeti.

Če je vaša željena domena že zasedena, boste morali najti neko drugo ime, oz. vsaj končnico spletne strani – npr., če je vaša željena domena Primer123.com in je zasedena, lahko še zmeraj zakupite Primer123.org.
Lahko pa tudi pišete lastniku domene, če bi jo želel prodati. Žal pa so taki zneski ponavadi noro visoki.

Odgovor je ne; v primeru, da imate domeno že zakupljeno nam preprosto posredujete potrebne podatke. Razen, če želite zakupiti še eno ali dodatno domeno.

Gostovanje ponavadi uredimo mi, lahko pa si ga uredite tudi sami. Prvo leto gostovanje stane nekje med 20-40€ za celo leto, kasneje pa je ta cena višja – odvisno od paketa katerega vzamete.

Gostovanje spletne strani je izjemno pomembno, torej je tudi izbira gostovanja pomembna. Glede na velikost podjetja, zahtevnost spletne strani in željeno konkurenčnost v SEO, priporočimo katero gostovanje izbrati. Seveda lahko izbirate tudi sami, kljub našem predlogu.

V primeru, da gostovanje že imate in ste z njim zadovoljni, ga lahko obdržite. V primeru, da gostovanje želite zamenjati nam lahko to poveste in za vas opravimo menjavo.

SSL certifikat ali “Secure Sockets Layer” je internetna zaščita. Ponavadi opazimo, ko brskamo po različnih spletnih straneh, da na nekaterih piše “https” na drugih pa “http”, včasih nam celo pokaže, da “spletna stran ni vredna zaupanja” in nas želi preusmeriti nazaj.
SSL je torej nek protokol, ki dodatno ščiti našo spletno stran in njene obiskovalce. Strani brez SSL-a so torej bolj ranljive za spletne napade in vdore.

SSL certifikat vam uredimo brezplačno, v primeru, da preko nas zakupite spletno gostovanje. V nasprotnem primeru se cene gibljejo nekje med 10-80€/leto.

Na kratko – da. SSL certifikat je v današnjih časih že skorajda obvezen. Tako rekoč vsak brskalnik nas opozori, kadar pridemo na spletno stran brez SSL-a, da je nevarna in ni vredna zaupanja. Hkrati pa lahko SSL certifikat pozitivno vpliva na vaš SEO položaj.

SEO pomeni “Search Engine Optimization”, kar po domače pomeni, optimizacija tako, da nas bodo (npr. na Googlu) uporabniki lažje našli. Če vpišete na google iskanje “Optibull” vam bo prikazalo nekaj rezultatov, ki so s tem povezani. Bolj kot Google meni, da je rezultat relevanten, višje ga prikaže.

SEO optimizacija je dolgotrajen in kompleksen proces. Velikokrat je treba spreminjati celotno spletno stran; besedilo, naslove, imena podstrani, opise slik, povezave znotraj spletne strani itd.
Vsaka slika ima namreč nek opis in vsako besedilo vsebuje neke besede. Te besede nato Googlu sporočijo kaj mi (naša spletna stran) želi strankam sporočiti.

Traja pravzaprav “celo življenje”. Spletna stran je zelo težko prekomerno SEO optimizirana, razen v primeru, da “spamamo” neko besedo 50x na eno stran, le zato, da dobimo boljše rezultate.
Da opazimo prve rezultate moramo ponavadi počakati nekaj tednov, lahko tudi več mesecev. Google mora namreč dnevno preveriti več milijonov strani in vaša spletna stran je le mala kapljica v ogromnem oceanu.

Cenik SEO optimizacije se razlikuje glede na to, kolikor želite vložiti. Če želite biti prvi na Googlu za rezultat “osebno trenerstvo” bo to stalo veliko več, kot, če želite biti na Googlu prvi za rezultat “superdupermočen.si”.
Zavedati se moramo tudi, da je SEO dolgotrajen proces in terja ogromno dela in časa. Posledično je to tudi ena izmed bolj zahtevnih optimizacij na spletnih straneh.

Rezervirajte svoj 100% brezplačen posvet, brez kakršnegakoli skritega drobnega tiska.