Politika varstva osebnih podatkov obravnava ravnanje z informacijami, ki jih OPTIBULL (ponudnik) dobi od obiskovalca, ko ta obišče spletno mesto podjetja OPTIBULL ali ko obiskovalec upravljalcu posreduje podatke na drug način (preko nakupa preko telefona, e-maila ali drugače).

Politika varstva osebnih podatkov velja za podjetje (OPTIBULL) za upravljalca in pogodbene izvajalce, ki dejavnosti izvajajo za podjetje. Vse naše aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS št.181, ETS št. 185, ETS št. 189)) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15) itd.).


KATERE OSEBNE PODATKE OBDELUJEMO?
Obdelujemo naslednje osebne podatke:

NAČINI UPORABE PODATKOV
Vaše osebne podatke uporabljamo

NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE IN KAJ SE Z NJIMI ZGODI?

PROSTOVOLJNOST POSREDOVANJA PODATKOV IN POSLEDICE NEPOSREDOVANJA

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (saj jih potrebujemo za dostavo naročila). Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

KDO IMA DOSTOP DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven podjetja) razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni izvajalci). Pogodbeni izvajalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

Pogodbeni izvajalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.Pogodbeni izvajalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

KAKŠNE PRAVICE IMATE V ZVEZI Z OSEBNIMI PODATKI, KAKO LAHKO PREKLIČETE PRIVOLITEV ZA OBDELAVO IN KAKŠNE SO POSLEDICE PREKLICA?

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:
1. da od nas kadarkoli zahtevate:potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;

2. pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

SVOBODA IZBIRA

Informacije, ki jih o sebi posredujete, nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ponudniku ne boste posredovali, potem do nekaterih mest, oziroma funkcij na spletni strani ne boste mogli dostopati.

Če se spremenijo vaši osebni podatki (poštna številka, e-naslov, fizični naslov, telefonska številka), vas prosimo, da nas ospremembah obvestite na e-naslov info@optibull.si.

POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki ali na katerikoli kontakt podjetja.

Posamezniki, ki se želite odjaviti od OptiBull e-novic, nam to sporočite na e-naslov info@optibull.si.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki bomo odgovorili brez odlašanja oziroma najkasneje v roku 14 dni od prejema vaše zahteve.

AVTOMATIČNO BELEŽENJE INFORMACIJ (NEOSEBNI PODATKI)

Kadar koli dostopate na spletno stran, se splošni, neosebni podatki (število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti naše spletne strani in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

PIŠKOTKI

Piškotki so neopazne datoteke, ki so začasno shranjene na vašem trdem disku in omogočajo ponudniku prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno stran. Ponudnik uporablja piškotke le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo spletne strani, in za optimizacijo svojih internetnih oglasnih aktivnosti.

Oglaševalski piškotki spremljajo posameznikovo uporabo spletne strani ponudnika, razen če se posameznik z uporabo piškotkov na strani ne strinja.

VARNOST

Ponudnik si prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem. Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na našem spletnem mestu.